Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Intr-un vas, punem 3 galbenusuri si un ou intreg. Mixam galbenusurile impreuna cu un ou intreg, un praf de sare si uleiul, adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu nu am avut lamaie in casa si am pus coaja de portocala). Adaugam si faina cernuta proaspat, praful de copt stins cu zeama de lamaie (portocala in cazul meu) si apoi albusurile batute spuma cu zaharul, amestecand usor. Adaugam si nuca si rahatul taiate marunt.
O treime din compozitie o amestecam cu cacao. Turnam compozitia alba in tavile in care am pus hartie de copt, apoi adaugam si compozitia cu cacao si amestecam usor cu un cutit sau coada unei linguri.
Introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 50-55 minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a verifica daca este copt.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru azi n-am avut alta inspiratie,asta m-a lovit,asta am prestat....
Ciolan afumat cu fasole verdePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii