Aceasta reteta cu aceasta denumire, este intalnita mai mult prin Moldova si o preparau mamale, bunicile, strabunicile noastre. Ce este aceasta Chisalitza, este un compot facut doar din zarzare sau caise foarte dulci, fiert mai mult decat este necesar unui compot si era mancat rece cu mamaliga prajita pe plita sau simplu, dar cu mamaliga, mai tinea si de foame uneori! Mi-am adus aminte de aceasta reteta, am facut-o si copiilor mei si le-a placut!
Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si praful de sare.
Se lasa la fiert pana scade la jumatate, apoi dupa ce s-a racit, se pune in boluri si se serveste cu gheata (mai modern).
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii