Chisalita

Aceasta reteta cu aceasta denumire, este intalnita mai mult prin Moldova si o preparau mamale, bunicile, strabunicile noastre. Ce este aceasta Chisalitza, este un compot facut doar din zarzare sau caise foarte dulci, fiert mai mult decat este necesar unui compot si era mancat rece cu mamaliga prajita pe plita sau simplu, dar cu mamaliga, mai tinea si de foame uneori! Mi-am adus aminte de aceasta reteta, am facut-o si copiilor mei si le-a placut!

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg caise
  • un praf de sare

Mod de preparare

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si praful de sare.

Se lasa la fiert pana scade la jumatate, apoi dupa ce s-a racit, se pune in boluri si se serveste cu gheata (mai modern).

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii