Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete pe internet, dar m-am oprit la o reteta de pe Bucataras. Ii apartine lui Alex. Blatul din biscuiti pentru tarta l-am mai vazut si la alte retete. M-am hotarat sa pregatesc crema de ciocolata pentru tarte. La final, mi-am dat seama ca este posibil sa nu se intareasca crema si am decis sa adaug si un pliculet de gelatina. Am pus crema de ciocolata fara gelatina intr-o tarta si dupa ce au trecut 4 ore, crema nu era intarita. Cele cu gelatina erau perfecte. Nu stiu din ce motiv, nu s-a intarit cea fara gelatina. Eu o sa adaug gelatina in aceasta crema de cate ori o sa mai repet reteta. De asemenea, am ales sa adaug si o cantitate mai mica de zahar. Crema de ciocolata a fost delicioasa. Retete dietetice
Rupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam cu o lingura. O sa obtinem o pasta asemanatoare nisipului ud. Asezam pasta in forme de mini tarta cu fund detasabil. Eu am folosit 4 forme de mini tarta si am mai pus 4 hartiute de briose intr-o tava de cupcakes. Am umplut aceste hartiute cu pasta de biscuiti. Le dam forma perfecta, acoperind uniform atat formele de minitarta, cat si formele de briose prin apasare, cu ajutorul degetelor. Le introducem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, aproximativ 5-10 minute, pana se rumenesc.
Crema de ciocolata:
Rupem ciocolata in bucatele mici si o topim la bain-marie. Dupa ce s-a topit, adaugam zaharul si esenta de rom. Amestecam pana se topeste zaharul. Intr-o craticioara mica, incingem smantana de gatit si apoi o adaugam peste ciocolata topita. Amestecam bine cu un tel. Adaugam untul, amestecam bine cu telul si apoi luam craticioara de pe foc. Lasam aproximativ 5 minute sa se raceasca. Intre timp, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugam gelatina (eu am topit-o la cuptorul cu microunde) si amestecam cu telul. Lasam sa se raceasca si apoi, o adaugam peste formele de tarte si formele de briose. Lasam la frigider pentru 1-2 ore sau pana s-a intarit.
Decoram cu capsuni. Sunt absolut delicioase!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii