Clatite cu banana si caramel

Clatite pregatita cu multa dragoste

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • -2 oua
  • -300 ml lapte
  • -250gr faina
  • -200 ml bere blonda
  • -50 gr zahar
  • -coaja de la o lamaie
  • -un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • -2 banane
  • -100 ml vin alb
  • -2 linguri zahar
  • Pt caramel :
  • -200 gr zahar
  • -200 ml frisca

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea . Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumate din lapte , jumate din faina si jumate din bere. Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea.


Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora.


Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat, le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti.


Umplutura: Eu am inceput prin a face caramelul: intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa. Atentie sa nu se arda. Peste zahar, cu mare grija, turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut.


Turnam intr-un borcan si lasam deoparte . In alt vas punem pe foc sa se topeasca 2 linguri de zaha.


Cand este lichid adaugam vinul . Zaharul se va intari din nou , dar lasam pe foc mic pana cand se topeste din nou.


Adaugam bananele taiate rondele subtiri si le amestecam fara sa le rupem pentru a ajunge acest sirop pe toate bucatile de banana. Oprim focul si lasam deoparte.


Clatitele calde le impaturim si punem peste ele banane si caramel sau se pot aseza clatitele in cupe si servi cu inghetata, banane si caramel .

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de zmeura

Cand eram copil imi doream foarte mult sa am zmeura in gradina, asa ca bunica a luat 3 butasi de la o vecina, insa la vremea...

Dulceata de zmeura
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca