Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce sunt un desert usor de facut si foarte gustos. Sunt versatile pentru ca se pot umple cu ce doriti si sunt delicioase, disparand repede de pe farfurie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 430 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 1 1/2 cana lapte
  • 1 lingura unt
  • 6 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 8-9 linguri faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • dulceata sau zahar pudra pentru servit

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul.
Punem branza intr-un bol, peste untul si mixam usor.
Adaugam cate putin din galbenusurile batute si invartim cu mixerul pana branza devine cremoasa.
Incorporam laptele, putin cate putin, apoi praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta de lemn le amestecam cu branza.
Aromatizam cu extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
La sfarsit turnam si faina treptat.
Dam 15 minute compozitia la frigider.
Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins.
Cu un polonic punem cate putina compozitie in tigaie si o intindem cu o lingura de lemn (eu am intins cu o lingura de lemn pentru ca este putin grosuta compozitia si sa nu iasa prea groase clatitele ca nu se coc cum trebuie).
Cu o paleta le intoarcem usor (aveti grija ca sunt fragede si sa nu se rupa).
Le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte si le scoatem pe un platou.
Servim fie presarate cu zahar pudra, fie cu dulceata (noi am servit cu dulceata de capsuni).
Pofta buna!


Clatitele cu branza se servesc cu dulceata de visine din camara Bunatati din natura!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat...

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca