Clatite cu branza dulce sunt un desert usor de facut si foarte gustos. Sunt versatile pentru ca se pot umple cu ce doriti si sunt delicioase, disparand repede de pe farfurie.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul.
Punem branza intr-un bol, peste untul si mixam usor.
Adaugam cate putin din galbenusurile batute si invartim cu mixerul pana branza devine cremoasa.
Incorporam laptele, putin cate putin, apoi praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta de lemn le amestecam cu branza.
Aromatizam cu extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
La sfarsit turnam si faina treptat.
Dam 15 minute compozitia la frigider.
Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins.
Cu un polonic punem cate putina compozitie in tigaie si o intindem cu o lingura de lemn (eu am intins cu o lingura de lemn pentru ca este putin grosuta compozitia si sa nu iasa prea groase clatitele ca nu se coc cum trebuie).
Cu o paleta le intoarcem usor (aveti grija ca sunt fragede si sa nu se rupa).
Le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte si le scoatem pe un platou.
Servim fie presarate cu zahar pudra, fie cu dulceata (noi am servit cu dulceata de capsuni).
Pofta buna!
Clatitele cu branza se servesc cu dulceata de visine din camara Bunatati din natura!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii