Clatite cu ciocolata, inghetata si fructe

Clatitele sunt un desert binevenit oricand, dar trebuie sa recunosc ca preferatele mele sunt cele cu ciocolata. Am ales aceasta umplutura pentru reteta, dar pot fi folosite o multime de alte combinatii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g faina
  • 2lg cacao
  • lapte
  • 2 oua
  • ulei
  • inghetata de vanilie
  • fructe

Mod de preparare

Clatitele sunt un desert binevenit oricand, dar trebuie sa recunosc ca preferatele mele sunt cele cu ciocolata. Am ales aceasta umplutura pentru reteta, dar pot fi folosite o multime de alte combinatii.

 

Se face aluatul de clatite: faina se amesteca cu cacao, se pune intr-un bol in care se face o scobitura la mijloc, in care se pun ouale. Se amesteca incet, cand nu mai este masa lichida (de la oua) incepe sa se adauge putin cate putin laptele, pana avem o compozitie cremoasa (nu foarte lichida). Portionam cu ajutorul unui polonic si prajim clatitele. Mai puteti adauga in aluat si zahar dupa gust, coaja de portocala razuita, sau de lamaie.

Lasam clatitele astfel formate sa se raceasca si pregatim intre timp umplutura. O sa va spun un secret, mie imi place inghetata moale, asa ca inainte sa o folosesc o pun putin la cuptorul cu microunde, cam 10 secunde e suficient.

Fructe am folosit kiwi, banane si capsuni pentru ca asta aveam in frigider, si am "aruncat" niste frunze de menta pe acolo si niste sirop de ciocolata.

Mai sunt zile in care umplu clatitele cu ciocolata cu crema ganache cu lichior, asa, mai pentru adulti :).


Se servesc impreuna cu cei dragi. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Un desert racoritor, usor de realizat si absolut delicios!

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca