Se amesteca faina cu laptele si cu zaharul vanilat, pana se omogenizeaza. Se adauga cate un ou si se bate bine compozitia. Untul se topeste si se adau
Se amesteca faina cu laptele si cu zaharul vanilat, pana se omogenizeaza. Se adauga cate un ou si se bate bine compozitia. Untul se topeste si se adauga in compozitie, impreuna cu esenta de rom. Se amesteca toate bine pana rezulta o compozitie densa dar fluida. Se incinge o tigaie, se pune o lingura de ulei si se toarna cate un polonic de compozitie, rotind tigaia usor, pentru a forma clatita. Cand aceasta isi schimba culoarea pe margini, se intoarce pentru a se coace si pe partea cealalta.
La fel se procedeaza cu toata compozitia.
Se servesc cu dulceata, cu frisca sau cu crema de branza.
Alte retete in imagini recomandate
Prajitura televizor
Cornulete cu rahat
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase