Clatite etajate

Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa. Apoi adaugam,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 120 g faina
  • 120 ml lapte
  • 60 g unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 30 g glucoza
  • 20 g migdale
  • 1 lingurita scortisoara
  • nucsoara
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Adaugam putina sare la un ou mai mare, apoi il batem cu telul. Adaugam 120 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 60 ml apa.

Apoi adaugam, in portii mai mici, 120 ml lapte, apoi, masa deasa o punem la odihna aprox. ¼ de ora pentru ca particulele de faina sa se umple si aluatul sa fie mai bogat. Sa nu lasam sa stea mai mult pentru ca va deveni tare, iar clatita va deveni si ea tare. Inainte de prajire mai adaugam 60 g unt topit, apoi diluam cu 60 ml apa.

Pana aluatul se odihneste, pregatim umplutura, astfel incat, amestecam 30 g de glucoza cu 20 g miez de migdale macinate cu tot cu coaja, cu 1 lingurita de scortisoara macinata si cu putina nucsoara.

Cu scopul prajirii uniforme, vom folosi o tigaie de teflon, in care punem aluatul corespunzator si prajim la foc moale.

Intai, ungem tigaia cu unt topit, apoi, dupa ce se infierbanta, turnam cam 2/3 din compozitie, dintr-un polonic mai mic.

Cand o parte s-a prajit, o intoarcem pe partea cealalta, intindem desupra uniform 1 lingurita de umplutura si turnam pe ea o alta portie de aluat.

Intindem uniform cu polonicul peste umplutura aromata, si, cand si cealalta parte s-a prajit, intoarcem clatita dubla pe partea cealalta.

Clatitele pregatite astfel se coc pana se termina aluatul. Sa nu punem prea mult aluat peste clatita coapta si umpluta deja, pntru ca nu se poate intari si se imprastie.

Dupa care lasam clatitele etajate sa se raceasca pe o tava rotunda, apoi o taiem felii.

Unele felii la eliberam sa fie un spatiu de aprox. 1 cm intre ele, apoi batem cam 200 ml frisca racita . Adaugam La frisca batuta pe jumatate adaugam 2 linguri de glucoza, 1 lingurita aroma de migdale si o batem pana se intareste.

In final, umplem unele goluri dintre felii cu frisca, iar frisca ramasa o ungem deasupra in partea laterala. Se serveste rece sau prospata, dar maturate in frigider este si mai gustoasa.

Ca desert este suficienta pentru 4 persoane. La servire, unele felii le scoatem cu lopatica pentru tort.

Cei ce prefera prajiturile cu gust de punci, pot adauga la frisca si aroma de rom.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Ravioli cu ciuperci si afumatura

Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă ...dacă sunteți în criză de timp!

Ravioli cu ciuperci si afumatura
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa