Clatite frantuzesti

Se spala ouale, se sterg si se sparg intr-un vas adanc. Se adauga faina in ploaie, se amesteca si se subtiaza amestecul cu lapte dulce. Cand amestecu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 linguri de faina
  • 3/4 l lapte dulce
  • 3 linguri de coniac
  • coaja de lamaie rasa
  • 4 mere rase
  • sare
  • 2 linguri zahar tos
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Se spala ouale, se sterg si se sparg intr-un vas adanc. Se adauga faina in ploaie, se amesteca si se subtiaza amestecul cu lapte dulce. Cand amestecul arata ca o smantana subtire, se pun merele rase, care au stat o ora la macerat cu trei linguri de coniac. Se adauga un praf de sare, un pahar mic de apa minerala, se parfumeaza cu coaja rasa de lamaie si se fac clatite in tigaia unsa cu ulei.

Aceste clatite se servesc presarate cu zahar tos si rulate sau stranse in patru. Se poate stropi cu sos de fructe sau gem.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...