Clatite frantuzesti

Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie, sarea si se subtiaza cu l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 50 gr unt
  • 300 ml lapte
  • sare
  • 100 gr zahar pudra
  • vanilie
  • gem de caise

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie, sarea si se subtiaza cu laptele pus putin cate putin. Se incorporeaza la sfarsit albusurile batute spuma foarte tare. Clatitele se prajesc numai pe o parte. Se pune prima clatita pe un platou, se unge cu gem si se presara cu zaharul amestecat cu vanilie. Se pun in acelasi mod toate clatitele una peste alta, pana se termina.
Se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura alba ca zapada

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor...

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca