Foi de clatite

Ouale impreuna cu faina si sarea se amesteca intr-un castron si se subtiaza cu lapte cat este nevoie, pentru ca sa iasa o compozitie subtire. Daca ma

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200-300 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 2-3 oua
  • sare
  • ulei pentru prajitul foilor de clatite

Mod de preparare

Ouale impreuna cu faina si sarea se amesteca intr-un castron si se subtiaza cu lapte cat este nevoie, pentru ca sa iasa o compozitie subtire. Daca mai este nevoie se subtiaza cu putin sifon. Se prajesc intr-o tigaie cu fundul gros foile. Se unge tigaia cu foarte putin ulei, se incinge si se toarna compozitia cu polonicul, intr-un strat foarte subtire. Se prajeste pe foc mare si se intoarce pe partea cealalta cand incepe sa se rumeneasca.


Se umplu foile cu diverse creme si umpluturi.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare

Ciocolata de casa

Cozonac moldovenesc

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos