Cornulete cu faina integrala de post

Cornuletele cu faina integrala sunt mancaruri de post ce pot fi servite ca si fursecuri. Incepem sa pregatim aluatul. Se amesteca bors caldut, drojdie si zahar vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200ml ulei
  • 120ml bors
  • 7g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta naturala de vanilie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 200g faina integrala
  • 300g faina alba 000
  • 1 lingura coaja de portocala dezhidratata
  • magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Mod de preparare

Am preluat aceasta reteta de la site-ul Laurei Sava insa am folosit amestec de faina integrala si faina alba.

Cornuletele cu faina integrala sunt mancaruri de post ce pot fi servite ca si fursecuri.

Incepem sa pregatim aluatul. Se amesteca 20ml de bors caldut, drojdia uscata si lingurita de zahar vanilat si se lasa la loc cald pana cand se umfla putin, apoi se amesteca impreuna cu cele 2 tipuri faina cernuta, praful de sare, borsul, uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala.

Se framanta foarte bine pentru aproximativ 10min pana cand obtinem un aluat omogen pe care il lasam la frigider 30min, eu l-am lasat mai mult pentru ca aveam si altceva de facut.

Dupa ce aluatul a stat la frigider, se intinde o foaie subtire sub forma de disc, se imparte discul in sectiuni aproximativ egale, se pune umplutura dupa gust, eu am avut magiun, se ruleaza si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand se rumenesc usor. Eu am facut si alte forme, in afara de clasicul cornulet *_*

Dupe ce se scot de la cuptor, se transfera usor pe o farfurie unde se pudreaza cu zahar pudra


Cornuletele cu faina integrala se servesc cand s-au racit complet, atentie ca magiunul, gemul sau alta umplutura asemanatoare este extrem de fierbinte, chiar daca tentatia este mare, lasati 15-20min la racit inainte sa le consumati. Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare Bebe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu afine si struguri

Briose cu afine si struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca