Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cozonac cu nuca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, lapte, rom, baton de vanilie.
Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cozonac cu nuca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, lapte, rom, baton de vanilie.
Se topeste zaharul in laptele cald cu vanilie intr-un vas pe foc. Dupa ce zaharul s-a topit, se pun nucile si se amesteca bine, sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce da cateva clocote si se face ca o pasta mai groasa, se da la o parte si se pune romul.
Cand umplutura s-a racit, se intinde o foaie din aluat, groasa de un deget, se intind deasupra nucile in strat uniform si se face sul (se ruleaza). Se unge o forma de chec, se aseaza cozonacul in ea, se lasa sa creasca putin si se pune apoi la copt, la foc potrivit.
Poate fi servit dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Profit si ma bucur la maxim de capsuna parfumata si gustoasa. Nu doar in deserturi ci si in salate sau sub forma de...
Mic dejun cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.