Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa fel incat zaharul ars s
Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur. Se bat cu telul ouale amestecate cu zaharul si vanilia. Cand au crescut suficient, se toarna peste ele laptele clocotit si apoi totul se strecoara printr-o sita deasa si se toarna compozitia in cratita tapetata cu zahar ars. Cratita se asaza intr-un alt vas cu apa si se fierbe 45 de minute la bain-marie, in cuptor. Cand se aduna de pe margini, crema este gata. Rece, crema se rastoarna pe un platou.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Crema de visine
Tort cu mere si crema de zahar ars
Prajitura cu crema de caramel
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti