Crema ciocolata

Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa cam 15 min. sa se scurga de zeama. Gelatina dizolvata se amesteca cu laptele cald, se adauga

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170g tofu (moale)
  • 125 ml lapte cald (eu am folosit lapte de soia)
  • 5g gelatina pudra dizolvata in 1 lingura apa
  • 100g ciocolata amaruie (sau alba)
  • 1 lingurita esenta migdale sau rom (optional) (daca se foloseste cioco alba se inlocuieste cu esenta de vanilie)
  • 2 linguri miere (se creste sau scade in functie de cat de dulce vrem)
  • putin cardamon
  • nucsoara
  • scortisoara
  • pt. decor: nuci / migdale / coji de portocala confiate

Mod de preparare

Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa cam 15 min. sa se scurga de zeama. Gelatina dizolvata se amesteca cu laptele cald, se adauga si aromele.

Ciocolata se topeste pe baie de apa; peste ea se toarna laptele "aromat" si se omogenizeaza bine.

Tofu se pune in blender si se mixeaza bine. Peste el se toarna amestecul de ciocolata si se mixeaza. Se toarna in forme, se decoreaza, se pune la frigider pt. cel putin 30 min. sa se raceasca.


Reteta Crema ciocolata a fost propusa de CristinaK

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...