Crema de frisca cu fructe

Crema de frisca cu fructe este un desert foarte rapid, incredibil de bun, perfect pentru o petrecere.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -4 oua
  • -200 gr zahar
  • -3 pahare frisca proaspata (de cofetarie)
  • -1 plic gelatina
  • -esenta de vanilie
  • Fructele pot fi
  • dupa gust
  • felii de mere
  • piersici
  • pere
  • sau kiwi
  • portocale
  • ananas
  • sau ce alte combinatii preferati
  • Daca alegeti fructe tari
  • ca merele
  • se recomanda sa fie preparate ca la compot
  • sau date putin la cuptor cu putin zahar presarat deasupra

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul. Se pun la foc pe baie de abur, pana cand amestecul se ingroasa ca o smantana, si se lasa la racit. Se pune gelatina cu trei linguri de apa, la legat si se incalzeste, dar fara sa fiarba, si se adauga la crema de ou. Adaugam si esenta de vanilie; se bate bine frisca, si se adauga la crema de ou. Se aseaza compozitia intr-o tava, rotunda sau dreptunghiulara, si dupa ce se raceste si se leaga, se aseaza cu grija fructele taiate, se orneaza cu frisca si dulceata de visine.

Aparatul Philips Multicooker are 2 functii foarte atractive pentru mine: posibilitatea de a prepara iaurt si functia de gatire la aburi


A se servi rece

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...