Crema de portocale cu piscoturi

Se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat, amestecand bine si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce amestecul ince

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 20 de piscoturi
  • 2 portocale
  • 250 g frisca
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • o cana si jumatate de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar

Mod de preparare

Se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul. Se adauga faina treptat, amestecand bine si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce amestecul incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc si se lasa la rece. Sucul de la portocale se amesteca cu crema racita si se adauga coaja rasa de la portocale. Se adauga doua treimi din cantitatea de frisca, amestecand totul foarte bine. Se lasa crema la rece pana in momentul servirii.

Se asaza piscoturile in patru cupe (cate cinci in fiecare). Se toarna crema in cupe, peste piscoturi, in mod egal, ornandu-se cu frisca ramasa.
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tarta cu fructe

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa