Amestecam in ½ l de lapte sarea, zaharul, untul si grisul. Fierbem crema amestecand continuu. Adaugam la restul de lapte galbenusurile si adaugam l
Amestecam in ½ l de lapte sarea, zaharul, untul si grisul. Fierbem crema amestecand continuu. Adaugam la restul de lapte galbenusurile si adaugam la amestecul cald. Luam de pe foc, si adaugam albusurile batute spuma cu zaharul. Clatim cu apa rece pahare si vase adanci si turnam jumatate din crema in ele, adaugam 2 dkg de praf de cacao la amestecul ramas si turnam deasupra. Lasam sa se raceasca si decoram cu fructe, frisca, sirop, compot. Aceeasi reteta poate fi realizata cu orez in loc de gris.
Alte prajituri recomandate
Tarta caise
Fursecuri caise
reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei coptOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj