Crema pentru tort caramel

Pentru crema pentru tort caramel se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se stinge cu ¾ de pahar de apa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar de zahar
  • ¾ de pahar de apa
  • 300 g unt
  • un galbenus
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 lingurite de ness
  • putin rom sau coniac

Mod de preparare

Pentru crema pentru tort caramel se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se stinge cu ¾ de pahar de apa. Se fierbe pana se face ca o miere. Cat este calda bine, se picura putin cate putin, ca la maioneza, intr-un castron in care avem frecate spuma 300 g unt cu un galbenus si 3 linguri de zahar pudra. Cand crema este gata, punem intr-un colt 2 lingurite de ness pe care-l stingem cu putin rom sau coniac, amestecam, iar la final ungem foile.


Cu crema pentru tort caramel se umplu foile de tort.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos