Crema pentru tort caramel

Pentru crema pentru tort caramel se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se stinge cu ¾ de pahar de apa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar de zahar
  • ¾ de pahar de apa
  • 300 g unt
  • un galbenus
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 lingurite de ness
  • putin rom sau coniac

Mod de preparare

Pentru crema pentru tort caramel se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se stinge cu ¾ de pahar de apa. Se fierbe pana se face ca o miere. Cat este calda bine, se picura putin cate putin, ca la maioneza, intr-un castron in care avem frecate spuma 300 g unt cu un galbenus si 3 linguri de zahar pudra. Cand crema este gata, punem intr-un colt 2 lingurite de ness pe care-l stingem cu putin rom sau coniac, amestecam, iar la final ungem foile.


Cu crema pentru tort caramel se umplu foile de tort.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...