Crema spaniola de nuci (intxaursalsa)

intxaursalsa, in traducere crema spaniola de nuci, pentru ca este o reteta tipic spaniola, este caracteristica zonei tarii bascilor. Este un desert usor de preparat si foarte iubit.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1l lapte
  • 200g nuci
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 175g zahar

Mod de preparare

Reteta cremei de nuci vine din Tara Bascilor, unde este foarte apreciata, fiind aromata si usor de preparat. Cantitatile ingredientelor sunt pentru 4 persoane.

Se pune laptele la fiert la foc mediu. Se adauga zaharul, scortisoara si nucile macinate, dupa care se fierbe amestecandu-se incontinuu pana cand se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se opreste focul, se mai amesteca 3 minute, dupa care se pune in boluri individuale, la frigier.


Crema spaniola de nuci se consuma ca atare, sau langa niste biscuiti de casa.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...