Creme caramel

1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie. 2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un car

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1/2 lingurita miez de vanilie
  • 2 oua
  • 4 galbenusuri
  • 600 g capsuni
  • 3 lingurite zahar pudra

Mod de preparare

1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie.

2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un caramel brun deschis; se tapeaza cu el 6 forme mici termorezistente.

3. Se incinge cuptorul la 170 °C.

4. Se da in fiert laptele cu frisca si miez de vanilie.

5. Se amesteca separat ouale cu galbenusuri si 75 g zahar; se inglobeaza incet laptele fierbinte si apoi se trece totul printr-o sita.

6. Se indeparteaza spuma si se toarna in forme compozitia.

7. Formele se asaza intr-o forma de sufleu mare si se toarna apa astfel incat formele sa stea in apa 2/3.

8. Se acopera formele cu folie de aluminiu si se coc la cuptor cca 30 min.

9. Crema de zahar ars se da la frigider peste noapte.

10. Se taie capsunile jumatati sau sferturi, in functie de marime.

11. Se paseaza 200 g capsuni cu zahar pudra.

12. Se asaza pe crema de zahar ars, cu restul de capsuni.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu cacao si fructe confiate

Pentru ca mi-au ramas niste albusuri de la cozonaci, m-am gandit sa le transform in niste checuri delicioasa, asa ....ca la...

Chec cu cacao si fructe confiate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca