Lapte de pasare

Separam galbenusurile de albusuri si punem la fiert 1 l de apa. Punem la fiert si laptele impreuna cu zaharul vanilat. Batem spuma albusurile impreuna

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 l lapte
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4-6 picaturi zeama de lamaie
  • Apa fierbinte

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si punem la fiert 1 l de apa. Punem la fiert si laptele impreuna cu zaharul vanilat. Batem spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie intr-un vas mai mare. Apoi gaurim marginile cu capatul unei linguri de lemn si turnam cu grija apa fierbinte pana cand spuma se ridica din pas. Amestecam bine galbenusurile cu 15 dkg de zahar si adaugam faina. Adaugam 2-3 linguri din amestecul de lapte cu vanilie si amestecam bine, apoi il turnam in lapte. Amestecand continuu fierbem amestecul pana se ingroasa. Punem amestecul intr-un vas rezistent termic. Intre timp albusurile s-au fiert. Inmuiem o lingura in apa rece si formam galuste cu ajutorul ei din albusuri si le punem peste lapte. Servim rece. Dupa aceasta reteta laptele de pasare se prepara mai repede iar laptele sigur nu se prinde de oala in timp ce albusurile se fierb.
Alte dulciuri retete recomandate:

Spuma de capsuni

Crema de iaurt

Prajitura cu visine

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!