Lapte de pasare

Separam galbenusurile de albusuri si punem la fiert 1 l de apa. Punem la fiert si laptele impreuna cu zaharul vanilat. Batem spuma albusurile impreuna

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 l lapte
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4-6 picaturi zeama de lamaie
  • Apa fierbinte

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si punem la fiert 1 l de apa. Punem la fiert si laptele impreuna cu zaharul vanilat. Batem spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie intr-un vas mai mare. Apoi gaurim marginile cu capatul unei linguri de lemn si turnam cu grija apa fierbinte pana cand spuma se ridica din pas. Amestecam bine galbenusurile cu 15 dkg de zahar si adaugam faina. Adaugam 2-3 linguri din amestecul de lapte cu vanilie si amestecam bine, apoi il turnam in lapte. Amestecand continuu fierbem amestecul pana se ingroasa. Punem amestecul intr-un vas rezistent termic. Intre timp albusurile s-au fiert. Inmuiem o lingura in apa rece si formam galuste cu ajutorul ei din albusuri si le punem peste lapte. Servim rece. Dupa aceasta reteta laptele de pasare se prepara mai repede iar laptele sigur nu se prinde de oala in timp ce albusurile se fierb.
Alte dulciuri retete recomandate:

Spuma de capsuni

Crema de iaurt

Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca