Mousse de ciocolata cu mascarpone

Mousse de ciocolată cu mascarpone este un desert rafinat, combinând ciocolată neagră topită cu cremoasa brânză mascarpone și frișcă. O delicioasă combinație de arome și texturi, perfectă pentru a impresiona orice invitat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • · 250g Mascarpone Delaco
  • · 150g ciocolata amaruie (80%)
  • · 100g zahar brun
  • · 30g cacao pudra
  • · 200ml lapte proaspat
  • · Biscuiti crocanti

Mod de preparare

Azi iti prezentam un desert delicios, mousse de ciocolata cu mascarpone de la Delaco.

Incepe prepararea prin topirea ciocolatii la bain-marie. Separat, pune pe foc laptele cu 100g de zahar si cacaua pudra. Cand zaharul s-a topit, adauga ciocolata topita si lasa amestecul sa se raceasca, insa nu in totalitate.

Cand amestecul s-a racorit, adauga branza mascarpone si amesteca pana cand obtii o crema omogena.

Pentru un aspect mai elegant, monteaza desertul in pahare de diferite forme. Tapeteaza fundul fiecarui pahar cu trei sau patru biscuiti rupti in bucatele potrivite si adauga apoi crema obtinuta. Orneaza cu bucatele de capsune si lasa desertul la frigider pentru aproximativ 1 ora.

Serveste mousse-ul de ciocolata cu mascarpone dupa ce a stat la frigider alaturi de fructe proaspete.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...