Desert Orezino la pahar

UN desert satios si racoros pentru zilele de vara.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 3 mere
  • 100 g alune crude
  • 150 g zmeura
  • ½ rodie
  • 50 g zahar
  • 25 g unt

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert în 600 ml apa.

Intre timp se spala merele si se pun intr-o tava la cuptor.

Dupa ce a fiert orezul se clateste cu apa rece pentru a se separa boabele.

Se coc cateva minute si alunele apoi le maruntim (nu foarte mult) la robot.

Dupa ce s-au racorit merele se curata coaja si se taie bucatele.

Se incalzeste orezul, se amesteca cu untul si cu zaharul pana se topeste acesta din urma.

Se amesteca cu grija sa nu se sfarme orezul.

Se pune intr-un pahar o lingura- doua de zmeura apoi se adauga orezul amestecat cu merele si cu semintele de rodie.

Se decoreaza cu feliute de mar crud si seminte de rodie si se serveste cu pofta!

Pofta buna!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...