Sos de caise uscate

Caisele uscate se aleg, se spala, se asaza in cratita si se toarna deasupra apa rece. Dupa 2-3 ore, cind caisele s-au umflat, se fierb in aceeasi apa

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 200 g de caise uscate se iau 4 pahare apa
  • 1 1/2 pahar zahar

Mod de preparare

Caisele uscate se aleg, se spala, se asaza in cratita si se toarna deasupra apa rece. Dupa 2-3 ore, cind caisele s-au umflat, se fierb in aceeasi apa (in care s-au pus la muiat). In timpul fiertului vasul trebuie sa fie acoperit cu capac. Caisele fierte se dau printr-o sita deasa se pun in cratita, se adauga zahar si amestecind cu o lopatica de lemn, se fierb la foc mic pentru ca sosul sa nu se prinda de cratita.
Se serveste cald sau rece

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...