Bulgarasi de mere

Merele rase (scurgeti zeama!) le-am amestecat cu biscuitii trecuti pe razatoarea mare (se fac ca un praf), 50 de grame de zahar pudra, ouale si aromel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 grame mere
  • 200 grame biscuiti simpli
  • 3 oua
  • 100 grame unt (pentru prajit)
  • arome (coaja de lamiie sau ce mai vreti voi: un praf de scortisoara
  • rom)
  • 50 de grame zahar pudra plus zahar pentru pudrat (amestecat cu vanilat)

Mod de preparare

Merele rase (scurgeti zeama!) le-am amestecat cu biscuitii trecuti pe razatoarea mare (se fac ca un praf), 50 de grame de zahar pudra, ouale si aromele. Iese o compozitie ca de chiftelute, care se poate modela, data prin faina (daca va iese prea moale, mai puneti biscuiti maruntiti iar daca va iese prea tare, mai radeti un mar si adaugati).

Se prajesc in unt (eu insa le-am prajit in ulei, ca pe gogosi, ca in unt mi se parea ca se lipesc), se pudreaza cu zahar si se servesc calzi
Pofta buna!

Reteta Bulgarasi de mere a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura Maya cu mere si crema de brinza ,

Prajitura cu mere,

Foietaj cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii