coltunasii sunt un desert obligatorui in meniul oricarui copil. Fie ca ii prepari cu cirese, capsuni, caise sau prune, ei sunt mereu la fel de deliciosi.
Se face o coca din faina, oua, putina sare si jumatate pahar de apa. Se framanta totul si se intinde o foaie subtire de 1-2 mm, se taie patrate, care se umplu apoi cu cate 2-3 cirese. Se lipeste in forma de triunghi, dupa care se pune o oala mare, cu 3 litri de apa cu sare, la fiert. Cand apa fierbe se adauga coltunasii si se amesteca imediat cu o lingura, ca sa nu se lipeasca intre ei si sa se poata fierbe. Dupa ce coltunasii s-au lasat la fund se pot scoate. Se pun la scurs, se clatesc in apa calda, se scurg si se pun intr-un alt vas.
Peste ei se toarna untul topit si se servesc asa, sau se pot praji in unt foarte incins ca sa se rumeneasca.
Coltunasii cu cirese se servesc la ceai
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa