Crafle molsovenesti cu dulceata

Se intinde o foaie de aluat pe o planseta si pe jumatate din ea se pun cu lingurita, la distanta intre ele, gramajoare de dulceata de visine sau cate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • sare
  • 1 ceasca apa
  • 250 gr smantana
  • dulceata
  • 500 ml ulei

Mod de preparare

Se intinde o foaie de aluat pe o planseta si pe jumatate din ea se pun cu lingurita, la distanta intre ele, gramajoare de dulceata de visine sau cate o lingurita de magiun de prune. Cealalta jumatate de foaie se intoarce deasupra si se taie cu paharul forme rotunde. Se lasa apoi putin sa creasca si se pun la copt in ulei fierbinte, craflele, pana cand se rumenesc frumos peste tot.


Se servesc calde sau reci.

Alte retete:

Papanasi fierti

Prajituri simple

Lapte de pasare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...