Galuste cu prune

Curatam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii.Spalam prunele, le taiem in jumatate si scoatem samburii. Le presaram cu zahar si scortisoara si le

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 1 kg de prune
  • 350 gr faina
  • 300 gr pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de unt
  • 2 lingurite ulei
  • scortisoara
  • zahar

Mod de preparare

Curatam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii.
Spalam prunele, le taiem in jumatate si scoatem samburii. Le presaram cu zahar si scortisoara si le lasam cca.40 de minute.
Pana ce fierb cartofii, calim pesmetul in cele 2 lingurite de unt, pana devine maroniu. Imediat ce l-am luat de pe foc, punem zaharul, scortisoara si amestecam bine. Cantitatile de zahar si de scortisoara sunt dupa preferintele fiecaruia.
Dupa ce s-au fiert bine cartofii, ii scurgem de apa si ii pisam ca pentru pireu. Adaugam faina, 1 lingurita de sare, una de zahar, 2 de ulei si un ou.
Amestecam totul pana obtinem un aluat moale.
Intr-o cratita mai mare punem sa fiarba apa, cca. 3l, cu sare.
Cu lingura luam aluatul si il aplatizam in mana pudrata cu faina. Punem la mijloc o jumatate de pruna sau o pruna. Formam galuste (bile ) pe care le dam prin faina si le punem pe o farfurie presarata bine cu faina.
Dupa ce apa fierbe, dam focul mai mic si punem galustele. Cand sunt gata se ridica singure la suprafata.



Se scot in strecuratoare, cat sunt inca calde se tavalesc prin amestecul

de pesmet, zahar si scortisoara.Sunt bune calde, dar si reci.

Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-de-mancaruri.blogspot.com
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca