Gogosele de orez cu nuca

Se spala si se pune orezul la fiert in apa pentru cateva minute. Se strecoara si se pune la fiert din nou in lapte cu zahar. Se adauga in compozitia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr orez
  • 500 mI lapte
  • 10 linguri zahar tos
  • 200 gr fructe zaharisite
  • 75 gr nuca taiata
  • 2 oua
  • faina
  • 1 lingura rom
  • pesmet
  • sirop de coacaze
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se spala si se pune orezul la fiert in apa pentru cateva minute. Se strecoara si se pune la fiert din nou in lapte cu zahar. Se adauga in compozitia de orez, fructele zaharisite si nuca. Se modeleaza apoi mici gogosele care se dau prin faina, ou batut si pesmet si se pun la prajit in ulei fierbinte.


Se servesc calde, cu sirop de coacaze.

Alte retete:

Gogosi pufoase

Galuste cu prune

Chec pufos

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...