Gogosele fara ou

Se pune la fiert un litru de apa cu un praf de saresi se toarna faina in ploaie cand apa incepe sa clocoteasca. Se amesteca des si se adauga si bicar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 800 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 40 gr nuca pisata
  • putin ulei
  • sare
  • 1 I apa

Mod de preparare

Se pune la fiert un litru de apa cu un praf de saresi se toarna faina in ploaie cand apa incepe sa clocoteasca. Se amesteca des si se adauga si bicarbonatul. Se formeaza apoi din coca obtinuta gogosele mici, care se asaza apoi in tava unsa cu ulei, aproape una de alta. Tava se introduce la cuptor. Se face un sirop din 2 pahare cu apa si zahar si se toarna peste gogoselele rumenite. Se tine tava in cuptor pana gogoselele absorb tot siropul, apoi se desprind una de alta si se asaza pe un platou.


Se servesc cu nuca pisata, presarata deasupra.

Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Papanasi fierti

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert trandafirasi in foietaj

Când mai ai câteva lăzi de mere în casă și vremea se încălzește simțitor, trebuie neapărat să...

Desert trandafirasi in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca