Gogosi

Din faina, zahar, praf de copt, oua si smantana se plamadeste un aluat din care se intinde o foaie subtire. Cu un pahar se formeaza cercuri si se as

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • Gem de caise sau de zmeura
  • Zahar pudra
  • Ulei

Mod de preparare

Din faina, zahar, praf de copt, oua si smantana se plamadeste un aluat din care se intinde o foaie subtire. Cu un pahar se formeaza cercuri si se asaza 3-4 pogacele una peste cealalta. Se danteleaza pe margini (in 3-4 locuri). Se prajesc in ulei incins. In timpul coacerii, gogosile se deschid si capata forma unui trandafir. Dupa ce s-au racit se presara cu zahar pudra.
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii