Gogosi cu dovleac

Printre multe alte retete, am pregatit si aceste gogosi cu dovleac, iar rezultatul a fost unul neasteptat de bun!

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana piure de dovleac
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 pahar cu vin rosu(200ml)
  • 2 linguri zahar
  • 10-12 linguri cu faina
  • 1/2 lingurita cu sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

In primul rand se pregateste piureul

4-5 felii curatate de dovleac, se infasoara in hartie de copt, apoi se pun in tava si se lasa la cuptor 30-45 min, dupa care se curata coaja care s-a intarit, iar miezul se paseaza cu blenderul. Se poate si cu dovleacul fiert, dar cu cel copt, are un gust deosebit.

In castronul cu faina se adauga piureul de dovleac, ouale batute, sare, drojdie, zahar, coaja rasa de citrice, faina, apoi se amesteca, adaugand vinul cate putin pentru a rezulta un aluat moale, iar daca e nevoie, se mai poate adauga putina apa calda.

Dupa omogenizare, se acopera castronul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit, iar dupa ce si-a dublat volumul, cu o lingura inmuiata in ulei (sa nu ramana aluat lipit pe lingura), se ia din aluat si se pune in vasul cu ulei incins, apoi se reduce focul; dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie, apoi se pun pe platou si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...