Gogosi de cartofi (de post)

Se curata cartofii si se tau cuburi si se pun la fiert impreuna cu putin sare. Dupa ce s-au fiert se zdrobesc cu furculita. Se pune drojdia in putin

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr de cartofi
  • 250 gr faina
  • 100 ml apa calduta
  • 20 gr drojdie de bere
  • 1/2 lingurita cu sare
  • ulei
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Se curata cartofii si se tau cuburi si se pun la fiert impreuna cu putin sare. Dupa ce s-au fiert se zdrobesc cu furculita.

Se pune drojdia in putin apa, zahar si 2 linguri de faina la dospit.

Se amesteca faina cu cartofii, se adauga sarea, drojdia dospita, coaja de portocale si restul de apa calda. Se framanta pana cand se obtine un aluat mai tare. Se acopera cu un servetel si de lasa la crescut, la loccald, 30 de minute.

Se intinde aluatul intr-o foaie mai groasa si se tau forme rotunde. Se mai lasa la crescut inca putin, dupa care se prajesc gogosile in uleiul incins.
Pudrate cu zahar.

Pofta buna!

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos