Gogosi de cartofi (de post)

Se curata cartofii si se tau cuburi si se pun la fiert impreuna cu putin sare. Dupa ce s-au fiert se zdrobesc cu furculita. Se pune drojdia in putin

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr de cartofi
  • 250 gr faina
  • 100 ml apa calduta
  • 20 gr drojdie de bere
  • 1/2 lingurita cu sare
  • ulei
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Se curata cartofii si se tau cuburi si se pun la fiert impreuna cu putin sare. Dupa ce s-au fiert se zdrobesc cu furculita.

Se pune drojdia in putin apa, zahar si 2 linguri de faina la dospit.

Se amesteca faina cu cartofii, se adauga sarea, drojdia dospita, coaja de portocale si restul de apa calda. Se framanta pana cand se obtine un aluat mai tare. Se acopera cu un servetel si de lasa la crescut, la loccald, 30 de minute.

Se intinde aluatul intr-o foaie mai groasa si se tau forme rotunde. Se mai lasa la crescut inca putin, dupa care se prajesc gogosile in uleiul incins.
Pudrate cu zahar.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii