Gogosi moldovenesti cu prune

Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot, se adauga malaiul in ploaie. Dupa ce a fiert, se adauga faina de grau, amestecata cu grisul s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr gris
  • 100 gr faina de grau
  • 100 gr malai
  • putina sare
  • 1
  • 5 I apa
  • prune
  • unt

Mod de preparare

Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot, se adauga malaiul in ploaie. Dupa ce a fiert, se adauga faina de grau, amestecata cu grisul si cu sara si se lasa la fiert. Se ia de pe foc si se lasa asa pana a doua zi. Se ia cu mana uda cate putin aluat, se pune iin mijloc cate o jumatate de pruna, si se da apoi forma rotunda. Se pun gogosile astfel formate, la cuptor, dupa ce in prealabil au fost date prin putin pesmet fierbinte, amestecat ulei si zahar.


Se servesc calde.

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Prajitura cu dovleac

Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancarica de pui sub capac de paine

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

Mancarica de pui sub capac de paine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca