Gogosi pripite dulci

Se clocoteste laptele cu 50 gr. unt, putina sare si zahar. Se toarna faina cernuta proaspat. Se amesteca pina ce compozitia se desprinde de marginile

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ¼ l lapte
  • 50 gr. unt
  • ¼ kg faina
  • 1 lingura zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr. ulei si 100 gr. unt topit
  • sare
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se clocoteste laptele cu 50 gr. unt, putina sare si zahar. Se toarna faina cernuta proaspat. Se amesteca pina ce compozitia se desprinde de marginile vasului. Se da deoparte. Cind s-a racit, se pun galbenusurile unul cite unul, amestecind bine dupa fiecare. Se ia din amestec cu lingurita inmuiata in grasime pusa intr-un vas mic si se da drumul gogosilor sa se rumeneasca, se scurg pe o hirtie sugativa sau pe o punga curata.
Se pudreaza cu zahar vanilat si se servesc calde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca