Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi s
Aluatul tip brinza-ulei care este foarte fraged se face astfel: se amesteca toate ingredientele, mai intai cu jumatate din cantitatea de faina, apoi se framinta cu cealalta jumatate din cantitate de faina.
Merele se curata de coaja, se taie in cubulete si se calesc putin cu celelalte ingrediente si se lasa la racit
Se intande o foaie subtire, si se taie forme rotunde cu diametrul de cca.10 cm. Se umple fiecare forma cu merele calite
Marginea se unge cu putin lapte si se formeaza "traistele"
Se poate face o margine frumoasa apasand cu o sticluta pentru arome.
Se dau la cuptorla 175-200 grade.pentru cca 20 minute, depinde cit de rumenite se doresc.
Din 100 gr zahar pudra se face o glazura cu atata apa fierbinte pana devine o compozitie lichida dar groasa si se glazeaza cand sunt fierbinti.
Din toata compozitia ies cam 16 bucati.
Reteta propusa de Camila
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti