Intr-un bol se amesteca faina, sarea, zaharul si drojdia, la urma adaugandu-se apa, si nu toata deodata, ci treptat, incorporate toate atat cat sa se
Intr-un bol se amesteca faina, sarea, zaharul si drojdia, la urma adaugandu-se apa, si nu toata deodata, ci treptat, incorporate toate atat cat sa se obtina un aluat putin mai gros ca cel de clatite.
Se acopera bolul cu folie sau un stergar si se da la cald pt o ora.
Intre timp punem intr-o craticioara 100 gr zahar si 100 gr apa, la foc mic, sa se topeasca zaharul si sa terminam gogosile de facut.
Cand aproape a trecut o ora, punem generos ulei intr-o tigaie.
Intr-o punga turnati aluatul. Am gaurit coltul nu foarte tare si prin miscari circulare, i-am dat o forma, am scos pe hartie absorbanta, dar nu le-am lasat mai mult de 1 minut, nu au timp sa absoarba ulei.
Si apoi pe rand le-am scufundat in siropul usor caldut, asa pe-o parte si pe alta.
Serviti-le cu incredere si cu placere, alaturi de fructe, simplu, sau de parfumatele dulceturi sau chiar simplu langa o cafea.
Daca nu le vreti dulci, renuntati la zahar in aluat, si radeti branza sarata dupa coacere.
Reteta Gogosi turnate a fost propusa de nico-vya
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...
Salata cu pastrav afumatOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj