Minciunele

Se amesteca bine toate ingredientele, inafara de faina. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta un aluat mai moale. Se intinde o foaie groasa de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 oua
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingura rom
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele, inafara de faina. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta un aluat mai moale. Se intinde o foaie groasa de 1-2 cm si se taie fasii lungi de 10-12 cm, late de 2-3 cm. Se face la mijlocul fiecareia o crestatura in lung, in care se introduce unul din capete si se scoate pe partea cealalata. Se prajesc pe rand in ulei incins. Se scot dupa ce s-au rumenit, se scurg pe ulei, iar dupa ce s-au racit, se pudreaza cu zahar vanilat.
Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Turta dulce

Cornulete cu rahat

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...