Minciuni

Se face un aluat mai putin moale decat cel de taitei. Se intinde foaia subtire, cat muchia de cutit. Se tiae fasii lungi de 7 - 8 cm lungime si cat do

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • o lingura rasa zahar
  • un paharel rom
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se face un aluat mai putin moale decat cel de taitei. Se intinde foaia subtire, cat muchia de cutit. Se tiae fasii lungi de 7 - 8 cm lungime si cat doua degete latime. Se face o taietura in lung, la mijloc, prin care se trece unul dintre capete, sa para ca o funda innodata. Se infierbinta ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta. Cind aluatul s-a intarit, fara a fi prea rumene, se scot cu furculita. Se pudreaza cu zahar.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...