Placinta cu prune si mac

Drojdia se pune la dospit cu lapte. Se cerne faina (de 2 feluri), se pune galbenusul, drojdia dospita si lapte atat cat sa obtinem u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15dkg faina
  • 15dkg faina pentru strudele
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 galbenus de ou
  • 3dkg drojdie
  • 3dkg unt topit
  • 1 lingura zahar
  • 1
  • 5dl lapte (pt. dospirea drojdiei)
  • Umplutura placintei: 1dl lapte
  • 10dkg mac
  • 10dkg miere
  • 70dkg prune
  • 3dkg zahar praf
  • 3dkg unt

Mod de preparare

Drojdia se pune la dospit cu lapte. Se cerne faina (de 2 feluri), se pune galbenusul, drojdia dospita si lapte atat cat sa obtinem un aluat mai tare. Apoi se incorporeaza untul topit si sarea. Se framanta si se formeaza din el o chifla, care se mai lasa sa dospeasca la loc caldut, acoperit cu un prosop de bucatarie, cam 1 ora.

O tava se unge cu unt si se intinde in ea aluatul, se pun prunele (din care s-au scos samburii), se presara macul amestecat cu mierea si se stropeste cu 1 lingura unt topit.

Se coace in cuptor preincalzit pana cand se face proba cu o scobitoare, apoi se stropeste cu late zaharisit si se mai lasa 5 minute in cuptor.
Alte retete dulciuri recomandate

Placinta cu mere

Tarta cu visine

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...