Zeppole di san giuseppe

Uleiul se pune intr-un vas si se pune la foc cam la 190grade. Intr-un vas,se amesteca ouale batute,cu ricotta si vanilia,apoi se adauga faina cernuta,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei pt prajit
  • 1 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • putina sare
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 2 oua batute
  • 1 cana branza ricotta
  • extract vanilie
  • jumatate de cana zahar praf

Mod de preparare

Uleiul se pune intr-un vas si se pune la foc cam la 190grade. Intr-un vas, se amesteca ouale batute, cu ricotta si vanilia, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt, sarea si zaharul. Cu o lingura de lemn se amesteca usor si se omogenizeaza. Aluatul este lipicios. Cu o lingura, se ia din aluat si se pune in uleiul fierbinte. Gogosile se intorc in ulei de la sine,cam 3-4 minute,pana devin maro-aurii. Se pudreaza cu zahar praf.Cand sunt gata,se umplu cu ricotta amestecata cu zahar, fructe confiate sau(si) bucatele de ciocolata. Sunt ca si gogosile si se fac si se mananca numai o data pe an, de Sfantul Iosif.


Se servesc calde sau reci, la desert. Reteta Zeppole di san giuseppe a fost propusa de cristina-simona pe forum culinar.ro.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii