Se prepara mai intai inghetata de cacao. Se freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in c
Se prepara mai intai inghetata de cacao. Se freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in clocot. Se lasa apoi la racit si se adauga vanilia. Se incorporeaza amestecul de oua in lapte, amestecand foarte bine. Se pune intr-un vas la congelator. Se prepara apoi inghetata de capsuni. Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se paseaza, obtinandu-se un piure. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si se pun la bain-marie. Se adauga laptele si se amesteca bine, pana cand se ingroasa. Se lasa crema la racit, apoi se amesteca cu piureul de fructe. Inghetata de capsuni se pune intr-un vas la congelaton
Cand sunt aproape congelate, se scot ambele feluri de inghetata si se amesteca fiecare cu cate 100 g de frisca.
Se pun apoi intr-un singur vas mai mare in straturi suprapuse. Se lasa vasul la congelatori pana in momentul servirii.
Casata se serveste cu frisca si capsuni.
Alte dulciuri retete recomandate
Inghetata de zmeura
Tarta cu fructe
Ciocolata de casa
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti