Casata

Se prepara mai intai inghetata de cacao. Se freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in c

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru inghetata de cacao: 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 lingurite de cacao
  • 2 cani de lapte
  • 100 g frisca
  • o lingurita de rom
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • Pentru inghetata de capsuni: 200 g capsuni
  • 3 galbenusuri
  • o cana si jumatate de lapte
  • o jumatate de cana de zahar
  • 100 g frisca

Mod de preparare

Se prepara mai intai inghetata de cacao. Se freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in clocot. Se lasa apoi la racit si se adauga vanilia. Se incorporeaza amestecul de oua in lapte, amestecand foarte bine. Se pune intr-un vas la congelator. Se prepara apoi inghetata de capsuni. Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se paseaza, obtinandu-se un piure. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si se pun la bain-marie. Se adauga laptele si se amesteca bine, pana cand se ingroasa. Se lasa crema la racit, apoi se amesteca cu piureul de fructe. Inghetata de capsuni se pune intr-un vas la congelaton

Cand sunt aproape congelate, se scot ambele feluri de inghetata si se amesteca fiecare cu cate 100 g de frisca.

Se pun apoi intr-un singur vas mai mare in straturi suprapuse. Se lasa vasul la congelatori pana in momentul servirii.
Casata se serveste cu frisca si capsuni.

Alte dulciuri retete recomandate

Inghetata de zmeura

Tarta cu fructe

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...