Cremolata, desert semi inghetat de capsuni

Se curata capsunile, se spala si se zdrobesc cu furculita (sau la robot dar la viteza mica pentru ca trebuie sa ramana si bucatele de fruct) si se ame

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • sucul de la 3 portocale si 2 lamai
  • 500 gr lapte
  • 400 gr zahar

Mod de preparare

Se curata capsunile, se spala si se zdrobesc cu furculita (sau la robot dar la viteza mica pentru ca trebuie sa ramana si bucatele de fruct) si se amesteca intr-un vas cu sucul de la 3 portocale si 2 lamai.

Se lasa la frigider 2 ore:

Laptele se amesteca cu zaharul si se pune pe foc mic pana se topeste tot zaharul (laptele NU trebuie sa fiarba):

Dupa cele 2 ore se amesteca capsunile cu laptele rece.

Se baga la congelator pentru minim 6 ore.

Cu o ora inainte de a fi servita se scoate din congelator:

Se amesteca bine, se pune in pahare si se serveste.
Reteta Cremolata, desert semi inghetat de capsuni a fost propusa de Laura A

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos