Cremolata, desert semi inghetat de capsuni

Se curata capsunile, se spala si se zdrobesc cu furculita (sau la robot dar la viteza mica pentru ca trebuie sa ramana si bucatele de fruct) si se ame

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • sucul de la 3 portocale si 2 lamai
  • 500 gr lapte
  • 400 gr zahar

Mod de preparare

Se curata capsunile, se spala si se zdrobesc cu furculita (sau la robot dar la viteza mica pentru ca trebuie sa ramana si bucatele de fruct) si se amesteca intr-un vas cu sucul de la 3 portocale si 2 lamai.

Se lasa la frigider 2 ore:

Laptele se amesteca cu zaharul si se pune pe foc mic pana se topeste tot zaharul (laptele NU trebuie sa fiarba):

Dupa cele 2 ore se amesteca capsunile cu laptele rece.

Se baga la congelator pentru minim 6 ore.

Cu o ora inainte de a fi servita se scoate din congelator:

Se amesteca bine, se pune in pahare si se serveste.
Reteta Cremolata, desert semi inghetat de capsuni a fost propusa de Laura A

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca