Granita de lamaie

Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • gheata macinata
  • zahar brun
  • lamaie

Mod de preparare

Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.

Granita este de fapt un desert obtinut din zahar, apa si diverse arome. Originr din Sicilia, a capatat o foarte larga popularitate. Granita se mai numeste si sorbet in anumite zone ale Italiei. Cheia acestui desert este modul in care se obtine gheata macinata. Aceasta trebuie sa fie fina si sa nu aiba bucati mari.

Pentru a obtine granita de lamaie trebuie doar sa macinati gheata si apoi sa o amestecati cu siropul obtinut din amestecul sucului de lamaie cu putin zahar brun. Se orneaza cu coaja rasa de lamaie.

Dupa aceeasi reteta puteti face granita sau sorbet cu orice fel de arome. Pe timp de vara merge foarte bine si cu cafea.


Granita de lamaie se serveste in cupe, cu lingurita si ornata cu frunze de menta sau felii de fructe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca