Granita de lamaie

Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • gheata macinata
  • zahar brun
  • lamaie

Mod de preparare

Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.

Granita este de fapt un desert obtinut din zahar, apa si diverse arome. Originr din Sicilia, a capatat o foarte larga popularitate. Granita se mai numeste si sorbet in anumite zone ale Italiei. Cheia acestui desert este modul in care se obtine gheata macinata. Aceasta trebuie sa fie fina si sa nu aiba bucati mari.

Pentru a obtine granita de lamaie trebuie doar sa macinati gheata si apoi sa o amestecati cu siropul obtinut din amestecul sucului de lamaie cu putin zahar brun. Se orneaza cu coaja rasa de lamaie.

Dupa aceeasi reteta puteti face granita sau sorbet cu orice fel de arome. Pe timp de vara merge foarte bine si cu cafea.


Granita de lamaie se serveste in cupe, cu lingurita si ornata cu frunze de menta sau felii de fructe.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii