Inghetata cu fructe de padure

O inghetata delicioasa, aromata!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr fructe de padure congelate (coacaze, zmeura, afine)
  • 200 gr fructe de padure proaspete (coacaze, zmeura)
  • 400 gr frisca naturala (pregatita cu smantana)
  • 400 gr iaurt 10% grasime
  • 2 linguri cu miere de albine
  • o pastaie de vanilie
  • optional:
  • topping de fructe de padure, ciocolata

Mod de preparare

Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa. Pentru consistenta se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. (Se pastreaza la rece minim o ora).

Fructele de padure congelate se paseaza impreuna cu iaurtul si mierea de albine. Se adauga frisca rece si se incorporeaza complet. Dam vasul la frigider pentru doua-trei ore, dupa care il scoatem si mixam din nou inghetata. Se pune apoi in cupe/pahare/forme preferate si se pastreaza la congelator pana la servire. Se orneaza cu fructe proaspete, topping de fructe sau ciocolata. Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!