Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingredinete pentru pasta de fructe:
  • 500 gr capsuni
  • 500 gr zmeura
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente pentru crema anglaise:
  • 500 ml lapte dulce
  • fiert si racit
  • 500 ml smantana
  • 4 galbenusuri de rata
  • 300 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se spala fructele, se lasa sa se scurga de apa, se pune zahar peste ele, esenta si se mixeaza, nu este necesar sa fie mixate prea bine.

Laptele dulce,fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 1 plic de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se usor cu o paleta.

Intr-un bol de plastic se pun galbenusurile de rata, se adauga cealalta jumatate de cantitate de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o crema densa si pufoasa. Cand s-a omogenizat bine compozitia de smantana, zahar si lapte, se adauga galbenusurile mixate si se continua amestecarea pana apare deasupra o spuma si pe paleta ramane compozitie. Se verifica bagand paleta in oala si tragand cu degetul pe mijlocul ei, daca compozitia nu se imprastie, atunci crema este gata, se opreste focul si se da crema la rece.

Se adauga creme anglaise peste pasta de fructe, amestecand usor cu paleta pana la incorporare si se da la congelator pentru circa doua ore, dupa care se scoate vasul si se mai amesteca inghetata sa nu faca ace de gheata.

Sa aveti pofta, dragilor!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...