Inghetata de alune cu ciocolata

Ouale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, se bat cu telul 3 minute, dupa care se pune vasul la bain-marie, amestecind pina cind se ingroasa

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g zahar tos
  • 3 oua
  • 1/2 l lapte
  • 100 g alune
  • 2 batoane (sau o jumatate dintr-o bucata) ciocolata rasa

Mod de preparare

Ouale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, se bat cu telul 3 minute, dupa care se pune vasul la bain-marie, amestecind pina cind se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se adauga alunele, ciocolata rasa si se amesteca pina cind se raceste. Se toarna in caseta si se da la frigider.
Se serveste simplu sau cu frisca

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!