Inghetata de alune cu ciocolata

Inghetata de alune cu ciocolata este un desert pe cat de racoritor in zilele toride de vara, pe atat de delicios prin aceasta combinatie.

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150gr zahar tos
  • 3 oua
  • 1/2l lapte
  • 100 gr alune
  • 1 ciocolata rasa

Mod de preparare

Ouale intregi, zaharul si laptele, se bat cu telul sau cu mixerul timp de 3 minute, dupa care se pune vasul in care se afla compozitia se pune la bain-marie, amestecand pana cand se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se adauga alunele, ciocolata rasa si se amesteca pana cand se raceste. Se toarna intr-un vas incapator si se da la congelator, amestecand la fiecare jumatate de ora, pentru a evita formarea de cristale de gheata.


Inghetata de alune cu ciocolata se poate servi cu sirop de ciocolata sau fructe sau doar cu frisca.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca