Inghetata de cacao

Se freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in clocot. Se lasa apoi la racit si se adauga

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 lingurite de cacao
  • 2 cani de lapte
  • 100 g frisca
  • o lingurita de rom
  • o lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare

Se freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in clocot. Se lasa apoi la racit si se adauga vanilia. Se incorporeaza amestecul de oua in lapte, amestecand foarte bine. Se pune intr-un vas la congelator.

Cand este aproape congelata, se scoate si se amesteca cu 100 g de frisca si se introduce iar la congelator, pana cand se congeleaza.
Se serveste cu frisca.

Alte dulciuri retete recomandate

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Inghetata de zmeura

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!